Vlinderduin

vlinderduin
Burgh-Haamstede
https://www.vlinderduin.nl/
2019-05-01
Jacqueline Cabboort- den Haan
8 (jong)volwassenen vrouwen

Stichting Vlinderduin is ontstaan uit de zoektocht van ouders naar een veilige, toekomstbestendige woonvorm voor hun dochter met een beperking in de westhoek van Schouwen-Duiveland.

Stichting Vlinderduin is (met Zeeuwland en Marsaki) in het najaar van 2017 gestart met de realisatie van acht zelfstandige, energiezuinige woningen op het terrein van Duinen van Haamstede (aan de Platboslaan in Burgh-Haamstede). Een heerlijk (t)huis met alle ruimte om zich verder te kunnen ontplooien, waarbij individuele wensen, eigen regie, privacy en keuzevrijheid een belangrijke rol spelen. De woonvoorziening omvat naast de zelfstandige woningen, twee gemeenschappelijke ruimtes. De gemeenschappelijke ruimte dient een ruimte van veiligheid, ontmoeting en ontspanning te zijn. Daarnaast kan een ruimte dienen voor sociale activiteiten en groepsgerichte interventies met de bewoners, de ouderen en/of buurtbewoners. Tevens worden de ruimtes gebruikt om de bewoners te inspireren en motiveren naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Participatie en welbevinden zijn hierbij het uiteindelijk doel. De Vlinderduin-woningen zijn in januari 2019 opgeleverd. 

Hiermee biedt Stichting Vlinderduin een antwoord op de vraag van volwassen vrouwen naar een veilige, zelfstandige, kleinschalige woonvorm met begeleiding op maat. Het bevorderen van de zelfredzaamheid, sociale cohesie en het vormen van nieuwe verbindingen zijn de belangrijkste uitgangspunten.

Meer informatie over Stichting Vlinderduin is te vinden op https://www.vlinderduin.nl.

Website
https://www.vlinderduin.nl/
Sinds
2019-05-01
Coördinator
Jacqueline Cabboort- den Haan
Bewoners
8 (jong)volwassenen vrouwen
Cel Blauw
Cel Rood
Cel Geel

Werken bij

Zie hier vacatures bij jou in de buurt.  

Persoonlijk- of Woonbegeleider, De 8Sprong Zandvoort

Busehoek_eetkamer

Coördinator wooninitiatief De Busehoek - Renkum