Actueel

Wat maakt werken bij WoondroomZorg uniek?

logo

“Het lijkt wel of je Woondroom aan ons probeert te verkopen?!” zegt de jonge, gedreven teamleider, tegenover mij aan de keukentafel. Ik ben niet nerveus, maar lekker in vorm en zeer goed voorbereid. Met passie vertel ik hem, op zijn verzoek, over werken bij Woondroom, over de organisatie, over ouderregie. Maar hij heeft gelijk, ik merk het zelf ook, de ambassadeur in mij gaat los: ik voel m’n enthousiasme en hoor mezelf opgetogen ratelen.

Al een tijdje ben ik ermee bezig: na zestien jaar ga ik mezelf opnieuw uitvinden… Binnen of buiten Woondroom, een nieuwe baan binnen woonbegeleiding heb ik mijzelf tot doel gesteld. De zin: “op zoek naar een nieuwe uitdaging” moet in ieder geval vermeden worden, want zo is het niet…De spoeling is dun bij WoondroomZorg in de regio Waterweg, dus kom op, Lies, geen koudwatervrees, oprekken die grenzen!

De opmerking van de teamleider irriteert me en blijft tijdens het gesprek in m’n hoofd doorzeuren.Ik ben trots op mijn Woondroom, onze visie, onze ouders en bespeur een stevig vleugje cynisme bij hem, dat maakt dat ik in gedachten eigenlijk alweer op weg naar huis ben.

Vervolgens zagen de twee jonge dames aan zijn zijde me door over ouderbetrokkenheid: “wij houden de ouders, pff vaak zo lastig, zoveel mogelijk buiten de deur hoor! Hoe zou jij dat aanpakken als een bewoner….?” Ja hoor, de casus is in the house.

En sterker dan ooit tevoren merk ik dat ik opsta voor de unieke visie van Woondroom en realiseer ik me dat deze, voor mij zo vanzelfsprekende manier van samenwerken met ouders, niet altijd en overal zo aantrekkelijk is. Ik zet stevig in en zie ook aan hen dat onze wegen zich weer snel zullen scheiden.

Het lucht me op , ik voel me bevrijd. Ik fiets vrolijk naar huis.

’s Avonds belt de teamleider me om me te vertellen dat ik “het” niet ben geworden, ondanks dat het een prima gesprek was en dat ik de best voorbereide sollicitant was met zeer goede, positieve brief. Ik beëindig het gesprek vlot en hooghartig met de opmerking dat hij eigenlijk eens heel graag met mij in gesprek zou moeten willen over ouderregie, ik zou hem daar veel over kunnen vertellen, het zou goed zijn voor zijn organisatie. Hij geeft toe: “dat is een ondergeschoven kindje bij ons.”

Ik start binnenkort bij Woondroom Maassluis en ik wens mijzelf daar veel werkplezier met bewoners, collega’s en ouders binnen WoondroomZorg.

Liesbeth Berkhout
Woondroom Schiedam

Alle Categorieën