Vacature

Woonbegeleider Woondroom Breda | 16-24 uur

woondroombreda

Geeft het jou voldoening om van betekenis te zijn in het leven van volwassenen met autisme door hen begeleiding op maat te bieden? Dan zoeken we jou!

Bij Woondroom Breda (www.woondroombreda.nl)  wonen zeventien volwassenen met een autisme spectrum stoornis en een gemiddeld tot hoog IQ. Met hulp en ondersteuning van een team van bevlogen medewerkers en betrokken ouders wonen de bewoners beschermd zelfstandig in hun eigen appartement. Ook is er een sfeervolle gezamenlijke ruimte, deze wordt gebruikt voor gezamenlijke maaltijden, samenkomen,  activiteiten, kantoor en overleg.

Bewoners ontvangen begeleiding vanuit de groep in de gemeenschappelijke ruimte en individueel in hun eigen appartement. Met een team van ervaren professionals zorgen we voor de dagelijkse begeleiding op maat. Voor dit ouderinitiatief zoeken wij een zelfstandige, flexibele woonbegeleider ter vervanging van zwangerschapsverlof, voor de duur van 6 maanden. Uren zijn in overleg, voorkeur gaat uit naar 16 – 24 uur. (start 1 oktober of 1 november). 

Wat ga je doen?

Als woonbegeleider ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners. In overleg met je coördinator of de persoonlijk begeleider plan je jouw werkzaamheden. Je vindt het belangrijk om iedere bewoner op zijn/haar eigen unieke wijze te stimuleren, motiveren en/of te begeleiden in zijn of haar dagelijkse activiteiten.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het helpen structureren van de dag van de bewoners en het samen met de bewoners opgeruimd en schoonhouden van hun eigen appartement. Je vindt het daarbij niet erg zelf de handen uit de mouwen te steken. Je hebt er plezier in om bijvoorbeeld samen met een bewoner te koken of een wandeling te maken. Je begeleidt de bewoners individueel en binnen de groep en haalt voldoening uit deze combinatie. Je hebt oog voor alle bewoners, en kunt omgaan met de groepsdynamica.

Er is ruimte om zelf professionele invulling te geven aan de functie omdat je een grote mate van zelfstandigheid hebt. Eigen regie staat centraal en er is veel afwisseling in je werkzaamheden. Je hebt een belangrijke signalerende functie en werkt nauw samen met collega’s. Er wordt gewerkt op basis van vertrouwen en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Wat heb je nodig?

  • Hart voor de bewoners en passie voor je vak;
  • Bereidheid tot het verrichten van huishoudelijk werk en het werken van dag- avond- en weekenddiensten;
  • In staat om samen te werken met collega’s en ouders, zonder het belang van de bewoner en/of de bewonersgroep uit het oog te verliezen;
  • Een MBO denk- en functioneringsniveau en (je volgt) een passende opleiding, je beschikt over competenties passend bij de functie;
  • Ervaring met en kennis van de begeleiding van mensen met autisme is een pré.

Wat bieden wij jou?

  • Werken in een gedreven, gezellig team van vakkundige collega’s;
  • Een tijdelijk contract van 6 maanden voor 16 tot 24 uur per week bij WoondroomZorg B.V.;
  • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Afhankelijk van je opleiding en ervaring ligt je salaris bij een fulltime dienstverband tussen €2.285 – €3.256 –   bruto per maand. (en per 1 oktober 2024 een CAO-loonsverhoging);
  • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering).

Is deze functie van woonbegeleider jou op het lijf geschreven? Mail je motivatiebrief en cv vóór 1 september naar sollicitatie@woondroomzorg.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Smulders (Coördinator) 06-41331766 of Astrid Woltering (Adjunct Directeur) 0623932222 of Karin Verbaarschot (directeur) 06 13 54 38 33. Als we enthousiast zijn over je brief nodigen we je graag op korte termijn uit voor een eerste kennismaking.

Breda
16-24
Nicole Smulders

Upload hieronder je CV en Motivatiebrief

Solliciteer Direct
Meer Vacatures

Woonbegeleider Woondroom Breda | 16-24 uur

Breda
16-24
Nicole Smulders
woondroombreda

Werken voor Woonbegeleider Woondroom Breda | 16-24 uur

No data was found
Solliciteer Direct