Vacature

Energieke Persoonlijke begeleider – Grasboom Utrecht De Roos

LogoGB Utrecht de Roos

2430-GBU-PB Grasboom Utrecht De Roos is een ouderinitiatief in Utrecht waar vijftien jongvolwassenen met autisme en een normale intelligentie wonen in een appartementencomplex aan de Al Masoedilaan. Ze wonen daar op zichzelf in hun eigen appartement, in een veilige omgeving, met begeleiding in de buurt én een professioneel vangnet om zich heen.

De begeleiding van de bewoners richt zich op een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Naast zelfredzaamheid, is het versterken van het netwerk en participatie een belangrijke pijler. Binnen het woonproject kan dat in de gezamenlijke ruimte, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden. Omdat het woonproject in een gewone woonwijk ligt, leren bewoners ook wat het betekent om buren te hebben: rekening houden met elkaar en voor jezelf opkomen. Zie ook: https://grasboomderoos.nl.

Grasboom Utrecht De Roos is een ouderinitiatief. Dit betekent dat ouders nauw betrokken zijn en blijven bij de zorg en begeleiding van hun zoon/dochter. Samenwerking en communicatie met ouders is essentieel in je werk. WoondroomZorg levert de zorg en begeleiding, waarbij eigen regie, verantwoordelijkheid en begeleiding vanuit gelijkwaardigheid centraal staat.

Voor Grasboom Utrecht De Roos zoeken we een energieke en initiatiefrijke persoonlijk begeleider met een sterk invoelend vermogen voor 18-22 uur per week (uren worden in overleg bepaald).

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider ben je naast de dagelijkse zorg en begeleiding van de bewonersgroep verantwoordelijk voor de individuele begeleiding van enkele bewoners. Je bent iemand die in gesprek gaat over wat een ander nodig heeft en kijkt naar wat je voor de bewoner kan betekenen en ondersteuning biedt en durft te handelen. Je hebt een sterk invoelend vermogen en kent de kneepjes van het “begeleidersvak”. Tot slot heb je een passie voor het werken met volwassenen met autisme. Je weet de bewoners te stimuleren vanuit hun eigen motivatie. Hierbij blijf je continu kijken naar wat passend is voor de bewoner; je geeft hem/haar de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en voegt daaraan gedoseerd kennis toe zodat je de bewoner kan laten groeien met ondersteuning van jou. Je bent creatief en ervaren in het vinden van mogelijkheden om de juiste ondersteuning te geven en de bewoner de veiligheid, duidelijkheid, structuur en stimulans te bieden waar hij/zij behoefte aan heeft.
Daarnaast ga je ook met de bewoners als groep aan de slag, je hebt hierbij oog voor de groepsdynamica.
Het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid is belangrijk. Je bent creatief in het zoeken naar passende oplossingen, hebt reflectie op je eigen handelen en kan omgaan met feedback. Er is volop ruimte om je eigen (professionele) invulling aan de functie te geven. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor overleg, delen van kennis, persoonlijke ontwikkeling en intercollegiale samenwerking.

Wat heb je nodig?

 • HBO werk- en denkniveau met een passende opleiding in zorg en welzijn;
 • Kennis van autisme, ervaring in het werken met volwassenen met autisme en een normaal tot hoge intelligentie of bereidheid om je hier in te laten bijscholen;
 • Ervaring in het zelfstandig opstellen van begeleidingsplannen;
 • Flexibiliteit, pro activiteit, stevig in je schoenen staan, humor, relativeringsvermogen;
 • Een instelling waarbij de bewoner centraal staat;
 • Goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal);
 • Bereidheid tot het doen van avond-, weekend- en bereikbaarheidsdiensten (bij toerbeurt werken in de avonduren en weekend hoort bij je functie).

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een team van deskundige collega’s;
 • Een jaarcontract bij WoondroomZorg BV voor 18-22 uur per week. Bij goed functioneren is het onze intentie om het contract te verlengen;
 • Salariëring volgens de cao VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen €2.536,- en €3.502,- bruto per maand (met per 1 oktober 2024 een cao-verhoging tot €3590). De inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring;
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens cao VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering);
 • Werken in een organisatie met korte lijnen;
 • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling, eigen regie.

Interesse?

Herken jij jezelf in de energieke en initiatiefrijke persoonlijk begeleider die we zoeken en wil je onderdeel worden van het team van Grasboom Utrecht De Roos? Stuur je motivatiebrief samen met je cv naar WoondroomZorg (sollicitatie@woondroomzorg.nl). Als we enthousiast worden van je brief nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten? Anke (coördinator, telefoon 06 34 56 77 30) vertelt je graag meer over werken bij Grasboom Utrecht De Roos en de functie.

Utrecht
18-22
Anke Nagtegaal

Upload hieronder je CV en Motivatiebrief

Solliciteer Direct
Meer Vacatures

Energieke Persoonlijke begeleider – Grasboom Utrecht De Roos

Utrecht
18-22
Anke Nagtegaal
LogoGB Utrecht de Roos

Werken voor Energieke Persoonlijke begeleider - Grasboom Utrecht De Roos

No data was found
Solliciteer Direct