Actueel

De Appelschout zoekt een nieuwe bewoner!

PXL_20200920_152847460.MP_-768x432

De Appelschout in Nuenen is een kleinschalig ouderinitiatief gestart in maart 2020, voor maximaal 4 bewoners met een licht verstandelijke beperking. WoondroomZorg is samenwerkingspartner van De Appelschout. De zorg wordt met beschikbare PGB’s ingekocht. Een klein en ervaren team vult de zorg in. 

Bij de Appelschout is er ruimte voor een bewoner. We willen de bewonersgroep aanvullen met een vrouwelijke bewoner in de leeftijd van 23 jaar of ouder met WLZ-indicatie voor ZZP3 of ZZP4 met:

  • overdag dagbesteding,
  • geen ernstige gedragsproblemen,
  • geen moeite heeft dat er ‘s-nachts in principe geen begeleiding aanwezig is wel begeleiding op afstand,
  • geen moeite heeft met trappen lopen.
  • De nieuwe bewoner is niet bang voor dieren

De nieuwe bewoner is alleen wonend. Samenwonen is niet mogelijk binnen het ouderinitiatief.

Het woonhuis is geschikt voor 4 personen en kleinschalig. Er is voldoende tijd voor de groep en daarnaast is er individuele begeleiding zodat bewoners zich veilig en geborgen kunnen voelen, en zich kunnen ontwikkelen en hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen kunnen vergroten.
De huidige 3 bewoners waarderen gezelligheid maar is een redelijk rustige groep (twee mannen en een vrouw in de leeftijd van 21 tot 43 jaar). De één maakt gemakkelijker contact dan de ander, maar in contact zijn met anderen vinden ze allemaal fijn. Het zou fijn zijn als de nieuwe bewoner zich hierin herkent. 

Daarnaast is het belangrijk dat ook de ouder/vertegenwoordiger moet kunnen en willen samenwerken met de andere ouders om zodoende bij te dragen aan het zo optimaal reilen en zeilen van onze kleine stichting. Ook is het wenselijk dat een ouder/vertegenwoordiger plaatsneemt in het bestuur van de stichting. Je bent medeverantwoordelijk voor het welzijn van alle vier de bewoners en je benadert de professionals op een vriendelijke manier. Daarbij houd je er natuurlijk rekening mee dat de medewerkers er zijn voor alle vier de bewoners.

Wil je reageren of meer informatie, zie hiervoor de website van de Appelschout.

Alle Categorieën