X

De kleinschalige ouderitiatieven waarvoor WoondroomZorg werkt

De ouderinitiatieven zijn:

WoondroomZorg

Werken voor Eigen Woonplek - Groningen

Eigen Woonplek is een kleinschalig ouderinitiatief in de stad Groningen waar (jong)volwassenen met autisme en een normale begaafdheid zo zelfstandig mogelijk wonen.
Eigen Woonplek ligt in een rustige en veilige buurt in de stad Groningen. Het is een groene woonomgeving nabij de binnenstad. De winkels zijn dichtbij, zodat bewoners er lopend naartoe kunnen.

Bij Eigen Woonplek wonen 9 volwassenen met autisme en een normale intelligentie. De bewoners krijgen begeleiding op maat van een bevlogen team van zorgprofessionals. Ouders zijn blijvend betrokken bij de begeleiding van hun zoon of dochter.
Er is één appartement voor gemeenschappelijk gebruik, bewoners kunnen elkaar daar ontmoeten en als ze dat willen 's avonds samen eten.
Eigen Woonplek is gestart in december 2014 met enkele bewoners; inmiddels zijn er 9 bewoners en hun aantal zal nog groeien tot 12 à 14.
 

De bewoners

Bij Eigen Woonplek wonen 9 jongvolwassenen met een vorm van autisme en een normale intelligentie. Alle bewoners hebben bezigheden buiten de deur zoals een baan of studie

Het team

Met een team van 7 prettige collega’s wordt de dagelijkse zorg en begeleiding op maat gegeven. Lida van der Biezen is de coördinator van het team.

Eigen Woonplek

Een prachtige werkplek midden in de leukste studentenstad van het noorden. Je werkt in een hartelijk, goed draaiend team van gemotiveerde en betrokken collega’s waar je veel ruimte en vrijheid krijgt voor je eigen ontwikkeling.
 
Vorig artikel Werken voor De Toekomst - 's-Hertogenbosch
Volgend artikel Werken voor Grasboom Veenendaal
Print
1203 Beoordeel dit artikel
Geen beoordeling

Wat is een ouderinitiatief?

Met een ouderinitiatief bedoelt WoondroomZorg een kleinschalige woonvoorziening, geïnitieerd door ouders die samen met WoondroomZorg de zorg en begeleiding vormgeven. Kernbegrippen zijn: eigen regie, ouderinitiatief, en samenwerking.

We hebben het steeds vaker over wat hij wel kan, in plaats over wat hij niet kan.