X

De kleinschalige ouderitiatieven waarvoor WoondroomZorg werkt

De ouderinitiatieven zijn:

WoondroomZorg
/ Categorieën: De Busehoek, Ouderinitiatieven

Werken voor De Busehoek - Renkum

De Busehoek is een kleinschalig ouderinitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking dat sinds eind 2007 is gevestigd in Renkum. Hier wonen 13 bewoners zo zelfstandig mogelijk in hun eigen appartement en maken daarnaast gebruik van een van de 3 gemeenschappelijke ruimtes voor de gezamenlijke maaltijden en activiteiten. De begeleiding wordt afgestemd op zowel de individuele behoefte als op het gemeenschappelijk functioneren in de leefruimte in en rond de Busehoek. Bij de Busehoek werken we volgens de methodiek “Geef me de vijf”.
De ouders voeren de regie t.b.v. de zorg voor hun kinderen. Ouders zijn blijvend betrokken bij de zorg van hun zoon of dochter.
 

De bewoners

Bij de Busehoek wonen 13 volwassenen met verstandelijke beperking. Onder het motto: “niemand langs de zijlijn”, wonen zij zo zelfstandig als mogelijk is in hun eigen appartement.

 

Het team

Een enthousiast en gedreven team van 14 collega’s zorgt voor de dagelijkse begeleiding op maat. Silvana Sterk is de coördinator van het team van de Busehoek.

 

De Busehoek

Een mooie werkplek in het centrum van Renkum met leuke collega’s en prettige en unieke bewoners.

 

Vorig artikel Werken voor de 8 Sprong - Zandvoort
Volgend artikel Werken voor De Roef - Amsterdam
Print
1524 Beoordeel dit artikel
Geen beoordeling

Wat is een ouderinitiatief?

Met een ouderinitiatief bedoelt WoondroomZorg een kleinschalige woonvoorziening, geïnitieerd door ouders die samen met WoondroomZorg de zorg en begeleiding vormgeven. Kernbegrippen zijn: eigen regie, ouderinitiatief, en samenwerking.

We hebben het steeds vaker over wat hij wel kan, in plaats over wat hij niet kan.