X

De kleinschalige ouderitiatieven waarvoor WoondroomZorg werkt

De ouderinitiatieven zijn:

WoondroomZorg
/ Categorieën: Anderdak, Ouderinitiatieven

Werken voor AnderdaK - Hendrik Ido Ambacht

In de nieuwe woonwijk De Watervogels heeft Anderdak sinds februari 2017 een prachtig appartementencomplex met 15 appartementen en een mooie grote tuin. Er is een gemeenschappelijke open ruimte met een open keuken waar activiteiten worden gedaan en gekookt.
Bij Anderdak wonen 15 bewoners met een verstandelijke beperking. Een nieuw, hartelijk en toegewijd team zorgt voor de dagelijkse begeleiding en zorg van de bewoners. De ouders zijn en blijven nauw betrokken bij hun zoon of dochter. Het motto van Anderdak is: "Wonen als ieder ander; gewoon wat kan, speciaal waar nodig".
 

De bewoners

 
Bij Anderdak wonen 15 bewoners met een verstandelijke beperking tussen de 20-45 jaar. Iedereen heeft een eigen appartement en woont hier zo zelfstandig mogelijk.

 

Het team

Bij Anderdak zorgen 16 gedreven en enthousiaste gastvrouwen en begeleiders voor de dagelijkse zorg en begeleiding van de bewoners. Karin Verbaarschot is de coördinator van het team van Anderdak.

 

Anderdak


Werken in een nieuw en ouderinitiatief met een nieuw en jong team van collega’s. Bij Anderdak is er ruimte om mee te denken over de invulling en opzet van je werk.
 
Volgend artikel Werken voor de 8 Sprong - Zandvoort
Print
1748 Beoordeel dit artikel
Geen beoordeling

Wat is een ouderinitiatief?

Met een ouderinitiatief bedoelt WoondroomZorg een kleinschalige woonvoorziening, geïnitieerd door ouders die samen met WoondroomZorg de zorg en begeleiding vormgeven. Kernbegrippen zijn: eigen regie, ouderinitiatief, en samenwerking.

We hebben het steeds vaker over wat hij wel kan, in plaats over wat hij niet kan.