X

Wooninitiatief Anderdak in Hendrik Ido Ambacht

     
Plaats   Hendrik Ido Ambacht
Website   www.anderdak.nl
Facebook   Stichting AnderdaK
Sinds   januari 2017
Coördinator   Karin Verbaarschot
Bewoners   De bewonersgroep bestaat op dit moment uit 15 (jong)volwassenen van 19 jaar tot 42 jaar. De groep bestaat uit 10 vrouwen en 5 mannen. De meeste bewoners zijn licht tot matig verstandelijk beperkt; enkelen zijn ook autistisch.

 

Stichting AnderdaK is een stichting die in Hendrik Ido Ambacht een woonvorm heeft gerealiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Het project bestaat uit 15 appartementen. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimten zoals o.a. een woonkamer en keuken. Er zal een ruimte gecreëerd worden om de ontmoeting mogelijk te maken tussen alle bewoners van het appartementencomplex.

De woonunits van de mensen met een verstandelijke beperking zijn opgezet in het kader van zelfstandigheid en hebben een woonkamer, slaapkamer, keuken en natte cel. Daarnaast zal er een gezamenlijk gedeelte zijn waarin ontmoeting centraal staat. Een voornaam doel van dit initiatief is deze jongeren zich te laten ontplooien binnen hun mogelijkheden, om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en tegelijk ook samen, om het sociale isolement te voorkomen.

Woonbegeleider - Anderdak Hendrik Ido Ambacht

WDZ/AD/20-04

Voor Anderdak zoeken we een hartelijke, flexibele woonbegeleider die onze bewoners komt ondersteunen en begeleiden bij het zelfstandig wonen. Heb je ervaring met jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, ben je flexibel, enthousiast en kun je zorg op maat bieden? We ontmoeten je graag voor een eerste kennismaking!

Persoonlijk begeleider - Anderdak in Hendrik Ido Ambacht

WDZ/AD/20-01

Vind jij het leuk om je samen met een enthousiast team van begeleiders in te zetten om 15 volwassen bewoners met een verstandelijke beperking, te coachen, verzorgen en ondersteunen in een zo zelfstandig mogelijk leven? Ben je hartelijk en is ‘echte aandacht geven’ een kenmerk van jouw werkwijze? Heb je ideeën hoe je een veilige en stimulerende woonomgeving kunt realiseren voor de bewoners? Wij leren je graag kennen bij Anderdak!

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie