X

Wooninitiatief Zeeuws LEF in Middelburg

Zeeuws Lef

     
Plaats   Middelburg
Website   www.zeeuwslefmiddelburg.nl
Sinds   1 februari 2014
Coördinator   Ellen Maris
Bewoners   tussen de 18 en 28 jaar oud en hebben allemaal een vorm van autisme

 

Beschrijving

Op 1 februari 2014 opende Wooninitiatief Zeeuws LEF haar deuren. In een appartementencomplex van thuiszorgorganisatie Zorgstroom in Middelburg kunnen 8 appartementen verhuurd worden aan jongeren die binnen Zeeuws LEF zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Eén extra appartement erbij als gezamenlijke ruimte: ’t Honk.

De bewoners zijn tussen de 18 en 28 jaar oud, hebben allen een vorm van autisme. Passend in het huidige maatschappelijke thema Zelfsturing gaat de bewoner zo veel mogelijk zelf op stap, heeft een baan of vindt passende dagbesteding in een veilige setting. Waar nodig en gewenst is er begeleiding op maat.

Met een team van 6 personen wordt die Zorg Op Maat geboden. Woonbegeleiders steken de handen uit de zorgmouw om de bewoner in de volle breedte te zien in alles wat hij nodig heeft. Samen met de coördinator, in contact met ouders, bestuur en directie mag het initiatief doorgroeien. Met LEF.

Actueel bij Zeeuws Lef

Werken voor Zeeuws Lef - Middelburg

In Middelburg is in een rustig appartementencomplex voor 55 plussers is ruimte gemaakt voor kleinschalig woonproject voor 8 volwassen bewoners met autisme.

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie