X

 

     
Plaats Hilvarenbeek  
Website www.stichting-ave.nl  
Sinds mei 2020  
Coördinator Daan Ebeling Koning
Bewoners jong volwassenen met een verstandelijke beperking en een autismespectrum stoornis  

 

 

Stichting Ave is een kleinschalige en veilige woonvorm in Hilvarenbeek voor 9 bewoners met ASS en een licht tot matig verstandelijke beperking. Allemaal gevoelige mensen. Het voormalig kinderdagverblijf aan het Groot Loo is verbouwd in een appartementencomplex. In het eerste kwartaal van 2020 zijn de bewoners hier zelfstandig te gaan wonen. Het uitgangspunt is een gewoon huis, in een rustige, veilige woonomgeving op basis van sociaal therapie. Het pedagogische klimaat is aangepast aan de behoefte van de bewoners.
Er is een gemeenschappelijke ruimte, voor de gezelligheid van het samen wonen. Daarnaast heeft elke bewoner ook zijn/haar eigen appartement om, net als “iedereen”, een eigen, veilige woonplek te hebben.
Stichting Ave is een ouderinitiatief op antroposofische grondslag, waarbij ouders nauw betrokken zijn en blijven bij de gang van zaken binnen het wooninitiatief.

Woonbegeleider - Benjamin in Diessen

WDZ/BEN/20-74

Voor ons ouderinitiatief Benjamin, gelegen in het hart van het Brabantse dorp Diessen, zijn we op zoek naar een enthousiaste woonbegeleider. Heb jij ervaring in het begeleiden en stimuleren van jong volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking? Heb je de juiste visie hoe je iedere jongere zorg op maat kunt geven en sta je daarnaast ook graag op de groep bij groepsactiviteiten? Het team, de Benjaminners en hun ouders leren je graag kennen!

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie