X

 

     
Plaats Hilvarenbeek  
Website www.stichting-ave.nl  
Sinds mei 2020  
Coördinator Daan Ebeling Koning
Bewoners jong volwassenen met een verstandelijke beperking en een autismespectrum stoornis  

 

 

Stichting Ave is een kleinschalige en veilige woonvorm in Hilvarenbeek voor 9 bewoners met ASS en een licht tot matig verstandelijke beperking. Allemaal gevoelige mensen. Het voormalig kinderdagverblijf aan het Groot Loo is verbouwd in een appartementencomplex. In het eerste kwartaal van 2020 zijn de bewoners hier zelfstandig te gaan wonen. Het uitgangspunt is een gewoon huis, in een rustige, veilige woonomgeving op basis van sociaal therapie. Het pedagogische klimaat is aangepast aan de behoefte van de bewoners.
Er is een gemeenschappelijke ruimte, voor de gezelligheid van het samen wonen. Daarnaast heeft elke bewoner ook zijn/haar eigen appartement om, net als “iedereen”, een eigen, veilige woonplek te hebben.
Stichting Ave is een ouderinitiatief op antroposofische grondslag, waarbij ouders nauw betrokken zijn en blijven bij de gang van zaken binnen het wooninitiatief.

Woonbegeleider - Ave in Hilvarenbeek

WDZ/AVE/20-60

Sinds enkele maanden heeft AVE haar deuren geopend voor 9 jongvolwassenen met ASS en een verstandelijke beperking in Hilvarenbeek. De bewoners gaan allemaal voor het eerst zelfstandig wonen. Voor deze woongroep met een antroposofische grondslag zoeken we een persoonlijk begeleider die ervaring heeft in het begeleiden van jongvolwassenen met autisme in combinatie met een verstandelijke beperking. Vind je het leuk om deel te worden van een nieuw team, mee te bouwen aan een gezellig, veilig thuis voor de bewoners met sociaal therapie als uitgangspunt? We kijken uit naar een ontmoeting

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie