X
   
Plaats   Schipluiden
Website   www.woondroomschipluiden.nl
Sinds   oktober 2008
Coördinator   Gonda Verboon-de Zeeuw
Bewoners   1 vrouw en 5 mannen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale intelligentie

 

In Schipluiden is per 1 november 2008 "Woondroom Schipluiden" gerealiseerd. In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom nu de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting.
In het zevende appartement is de huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De zes bewoners zijn jongvolwassenen met ASS. Vijf mannen en een vrouw. De geboden begeleiding is geheel op maat. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld.
De begeleiding wordt gefinancierd vanuit een PGB. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. De gezamenlijke activiteiten worden door groepsbegeleiding m/v begeleid. Zes dagen in de week wordt 's-avonds gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis.

Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief opgericht naar het voorbeeld van Woondroom Schiedam. Ouderinitiatief wil zeggen, dat ouders betrokken blijven bij hun "kind" en het wooninitiatief. Van ouders wordt dus verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de begeleiders. 

Werken voor Woondroom Schipluiden

In het dorp Schipluiden wonen 6 volwassen bewoners met autisme en een normale intelligentie zelfstandig in hun eigen appartement.

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie