X

 

  Woondroom Schiedam
Plaats   Schiedam
Website   www.woondroomschiedam.nl
Sinds   mei 2002
Coördinator   Liesbeth Harkema
Bewoners   2 vrouwen en 5 mannen

Woondroom Schiedam was het eerste Woondroomproject in Nederland en startte op 1 mei 2002. Na 14 jaar in een klein flatgebouw betrokken zij in oktober 2016 een speciaal voor Woondroom Schiedam verbouwd gebouw op een steenworp afstand van de oorspronkelijke vestigingsplek.

Daar hebben alle bewoners sinds oktober 2016 de beschikking over een ruim tweekamerappartement op de begane grond of 1e verdieping. Op de eerste verdieping is een grote gemeenschappelijke keuken annex eetkamer, een wasruimte met diverse wasmachines en wasdroger en een gezamenlijke woonkamer ingericht.

Rondom het gebouw ligt een gemeenschappelijke tuin en op de eerste verdieping bevindt zich een flink dakterras.

Alle dagen is gedurende een groot deel van de dag begeleiding aanwezig. Voor de overige uren is er een telefonische bereikbaarheidsdienst.

Huishoudelijk medewerker - Woondroom Schiedam

WDZ/HA/21-56 - voor 8 uur per week

Hou je van schoonmaken en vind je het een uitdaging om bewoners met autisme te helpen bij het op orde houden van zijn appartement? Ben je op zoek naar een leuke baan voor een paar uur per week waar zowel je schoonmaak skills als je sociale vaardigheden van belang zijn? Bij Woondroom Schiedam zoeken we een huishoudelijk medewerker voor 8 uur per week!

Speciale woongroepen onder druk

'Het is mijn vangnet als het even niet gaat'

Naar aanleiding van de SCP Publicatie 'Net als thuis. Wooninitiatieven opgezet door ouders voor hun kinderen met een beperking' zijn Job, Heleen en Mieke Vink geïnterviewd voor EenVandaag. Een deel van het interview kunt u lezen op de website van EenVandaag.

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie