X

Wooninitiatief Samendracht in Drachten

      
Plaats   Drachten 
Website   www.samendracht.nl
Sinds   mei 2019
Coördinator   Anneke Klooster
Bewoners   15 (jong)volwassenen met een vorm van autisme en een normale intelligentie, zonder dat er sprake is van ernstige bijkomende problematiek

 

Samendracht is in Friesland gevestigd. Hier hebben 14 bewoners met autisme (leeftijd 20 tot 45) en een normale tot hoge intelligentie een plek gevonden. Zij bewonen allen hun eigen appartement. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte van waaruit begeleiding op maat wordt gegeven en waar gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden. Met een team van (woon)begeleiders zorgen we voor de dagelijkse begeleiding op maat. Overleg met ouders is hierin essentieel; ouders zijn blijvend betrokken bij de zorg van hun zoon of dochter en de gang zaken binnen het ouderinitiatief.

Eigen Woonplek Groningen maakt graag kennis met nieuwe bewoners en hun ouders

Eigen Woonplek is een woonvorm in de stad Groningen, opgericht door ouders, voor (jong)volwassenen met een normale intelligentie die de diagnose  autisme hebben en vanwege hun autisme 24-uurs oproepbare begeleiding nodig hebben.
Bij Eigen Woonplek wonen nu 11 bewoners, er komen de komende paar jaar nog enkele plekken vrij voor nieuwe bewoners. We maken daarom graag kennis met nieuwe kandidaten en hun ouders, zodat we van beide kanten kunnen verkennen of Eigen Woonplek een passende plek is.
Reacties graag per mail naar Eigen Woonplek

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie