X

Wooninitiatief Marathon Wonen in Amsterdam

   
Plaats   Amsterdam
Sinds   maart 2008
Coördinator   Liesbeth Harkema
Bewoners   6 mannen en 2 vrouwen met een stoornis in het autistisch spectrum en een normale tot hoge intelligentie

 

Op en in de buurt van een plein in Amsterdam Zuid wonen 9 bewoners in hun eigen appartement. Ieder huurt zijn eigen huis en ontvangt thuis individuele begeleiding. Vanuit een centraal gelegen extra appartement wordt begeleiding op maat geleverd. Op de benedenverdieping van dit huis is de gezamenlijke ruimte waarin de bewoners elkaar, in aanwezigheid van de begeleiding, kunnen ontmoeten voor sociale contacten. Zo zijn er momenten voor koffie, lunch of avondeten. Op de etage boven bevindt zich een ontspannings-/sportruimte waar bewoners gebruik van kunnen maken. Het kantoor van de begeleiding is eveneens boven. Het huis heeft een grote tuin waar in de zomer wordt gebarbecued en waarbij de bewoners helpen in het onderhoud. De begeleiding is gedurende het grootste deel van de dag aanwezig. Daarnaast kunnen bewoners terugvallen op hun sociaal netwerk.

Persoonlijk begeleider - Marathon Wonen in Amsterdam

WDZ/MW/20-41

Marathon Wonen zoekt een positieve persoonlijk begeleider die ons team wil komen versterken Ben jij op zoek naar een afwisselende baan met vrijheid in je werk en ruimte voor je eigen ontwikkeling? Zet je jouw talent, ervaring en begeleidingsvaardigheden graag in om het leven van onze bewoners met autisme positief te beïnvloeden? Dan kunnen we niet wachten om jou te ontmoeten!

Huishoudelijk medewerker - Marathon Wonen in Amsterdam

WDZ/MW/20-51

Hou je van schoonmaken en vind je het een uitdaging om een bewoner met autisme te helpen bij het op orde houden van zijn appartement? Ben je op zoek naar een (bij)baan voor een paar uur per week waar zowel je schoonmaak skills als je sociale vaardigheden van belang zijn? Wij zoeken een huishoudelijk medewerker voor 2-4 uur per week!

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie