X

Wooninitiatief Eigen Woonplek in Groningen

     Logo Stichting Eigen Woonplek
Plaats   Groningen
Website   www.eigenwoonplek.nl
Sinds   december 2014
Coördinator   Lida van der Biezen
Bewoners   (jong)volwassenen met een vorm van autisme en een normale intelligentie, zonder dat er sprake is van ernstige bijkomende problematiek

Eigen Woonplek is een ouderinitiatief in de stad Groningen waar volwassenen met autisme en een normale begaafdheid zo zelfstandig mogelijk wonen. Eigen Woonplek ligt in een rustige en veilige buurt in de stad Groningen. Het is een groene woonomgeving nabij de binnenstad met op loopafstand een aantal winkels.  Er is één appartement voor gemeenschappelijk gebruik waar bewoners 's avonds samen kunnen eten of deel kunnen nemen aan activiteiten en waar het team kantoor houdt. 

De bewoners
Bij Eigen Woonplek wonen elf volwassenen. Het aantal bewoners zal nog groeien tot 12 á 14 personen. Ouders zijn blijvend betrokken bij de begeleiding van hun zoon of dochter. Alle bewoners hebben bezigheden buiten de deur zoals een baan, studie of vrijwilligerswerk.

Het team
De bewoners krijgen begeleiding op maat van een deskundig team van acht zorgprofessionals. Lida van der Biezen is de coördinator van het team.

 

 

Woonbegeleider (zwangerschapsvervanging) - Eigen Woonplek in Groningen

WDZ/EW/21-05 _ 16-20 uur per week

Voor Eigen Woonplek zoeken we een ervaren woonbegeleider die ons team tijdens het zwangerschapsverlof van onze collega komt versterken! Heb jij ervaring in het begeleiden van volwassenen met autisme? Geeft het jou voldoening om de dynamische bewonersgroep van Eigen Woonplek te ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten en bied je hierin maatwerk? We leren je bij Eigen Woonplek graag kennen.    

Eigen regie bij mijn autisctische zoon gaat over gedeelde regie