X

Actueel

Tanja Legemaat

Woondroom Schipluiden zoekt nieuwe bewoner

Op termijn komt er bij Woondroom Schipluiden een appartement beschikbaar voor een nieuwe bewoner. We zijn op zoek naar een bewoner  m/v  die in de huidige bewonersgroep (leeftijd tot  40 jaar) past en behoefte heeft aan deelname aan groepsactiviteiten.

Woondroom Schipluiden

Dit ouderinitiatief is per 1 november 2008 gerealiseerd voor  (jong)volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis en normale begaafdheid. In een bestaand complex van 32 huurappartementen heeft Woondroom de beschikking over 7 appartementen. In zes appartementen wonen onze bewoners zelfstandig, zij huren het appartement van de woningstichting. In het zevende appartement is de gezamenlijke huiskamer plus het kantoor voor de begeleiding. De huidige 5 bewoners zijn vier mannen en een vrouw.
De geboden (woon)begeleiding is geheel op maat en betreft individuele-, groeps- en huishoudelijke begeleiding. Elke bewoner heeft een eigen indicatie en de begeleiding is daarop afgesteld. Elke bewoner heeft een persoonlijk begeleider. Ook de gezamenlijke activiteiten worden  begeleid.
Zes dagen in de week kan ’s avonds (op zaterdag: ’s middags) worden gegeten in de huiskamer. De maaltijd wordt per toerbeurt door een bewoner met begeleider bereid. Na het eten nog gezellig koffie drinken, tv kijken of een spelletje doen. Daarna gaat ieder weer naar zijn/haar eigen huis. Twee zondagen per maand is er ook mogelijkheid voor groepsbegeleiding (incl. maaltijd).

 

Financiering

Woondroom Schipluiden biedt woonbegeleiding welke uit PGB (indicatie met beschermd wonen/WMO) wordt gefinancierd. De woonkosten (huur, levensonderhoud e.d.) worden door de bewoner van eigen loon en/of Wajong uitkering betaald aan de woningstichting. 
 

Ouderinitiatief

Woondroom Schipluiden is een ouderinitiatief. Dit wil zeggen, dat ouders actief betrokken blijven bij hun "kind" en het wooninitiatief. Van ouders wordt onder meer verwacht dat zij blijven meedenken over het te voeren beleid in samenspraak met de andere ouders en begeleiding.
 

Interesse?

Neem dan contact op via met het secretariaat van Woondroom Schipluiden (Nel de Gids) of stuur een mail naar Woondroom Schipluiden zelf. 

Vorig artikel Verstuurde brief Tweede Kamer debat ouderinitiatieven
Volgend artikel De Busehoek heeft ruimte voor 2 nieuwe bewoners!
Print
814

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x