X

Actueel

Tanja Legemaat
/ Categorieën: Regio VG, Octet, Vacatures

Woonbegeleider - Villa Octet in Nieuw Vennep

WDZ/VO/21-36

Voor Villa octet in Nieuw Vennep zoeken we een woonbegeleider die ons team komt versterken. Krijg jij energie van het werken met jongvolwassenen met een verstandelijke beperking? Heb jij talent om hen op een prettige wijze te begeleiden in een zo zelfstandig mogelijk leven? Sta je met plezier op de groep tijdens groepsactiviteiten? We kijken er naar uit om jou te ontmoeten.  

Villa Octet is een kleinschalige en veilige woonvoorziening in Nieuw Vennep voor 8 bewoners tussen de 20-30 jaar met een verstandelijke beperking. Sinds april 2019 zijn de bewoners hier (allemaal voor het eerst) zelfstandig gaan wonen. Het uitgangspunt is een gewoon huis, in een gewone wijk, met een passende vorm van begeleiding waar de bewoners zich kunnen ontwikkelen, met elkaar kunnen genieten en van elkaar kunnen leren. Er is een gemeenschappelijke ruimte, voor de gezelligheid van het samen wonen. Daarnaast heeft elke bewoner ook zijn/haar eigen appartement om, net als “iedereen”, een eigen woonplek te hebben.
De dagelijkse ondersteuning wordt verleend door een enthousiast team van betrokken begeleiders. Villa Octet is een ouderinitiatief, waarbij ouders nauw betrokken zijn en blijven bij de gang van zaken binnen het wooninitiatief.

We zoeken we een woonbegeleider voor 24-28 uur per week, die het leuk vindt om zijn/haar begeleiderstalenten in te zetten voor de dagelijkse zorg en ondersteuning van de jongvolwassen bewoners van Villa Octet.


Wat ga je doen?


Als woonbegeleider draag je samen met je collega’s zorg voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners van Villa Octet. Het daadwerkelijke verzorgen (douchen, tandenpoetsen, wassen e.d.) is een onderdeel van je werkdag. Daarnaast is ook het persoonlijk contact met de bewoners een essentieel onderdeel. Je ondersteunt, stuurt (bij) en begeleidt onze bewoners in hun activiteiten en dagprogramma. Je vindt het een uitdaging om iedere bewoner op zijn/haar eigen unieke wijze te stimuleren, motiveren en/of te begeleiden in hun sociale- en emotionele ontwikkeling. Je hebt hart voor de bewoners en biedt zorg op maat (stimuleren wat de bewoner zelfstandig kan maar als het even niet lukt help je graag). Naast de individuele bewoner heb je ook oog voor de bewoners als groep en de groepsdynamica en sta je met plezier op de groep tijdens groepsactiviteiten.
Van jou als collega vragen we een flinke dosis enthousiasme en creativiteit om iedere bewoner tot zijn recht te laten komen en een veilige en gelukkige thuisbasis te geven. Daar staat tegenover dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan de functie. Eigen regie, eigenaarschap en verantwoordelijkheid wordt door ons gestimuleerd. Bij Villa Octet krijg je een afwisselende en uitdagende functie en is geen dag hetzelfde.
 

Wat heb je nodig?

 • MBO-niveau en relevante opleiding in zorg en welzijn.
 • Ervaring in het werken met de doelgroep; mensen met een verstandelijke beperking en daarbij stemmingsstoornissen, informatieverwerkingsproblematiek, autisme, syndroom van down.
 • In staat om samen te werken met collega’s en mantelzorgers, zonder het belang van de bewoner en/of de bewonersgroep uit het oog te verliezen.
 • Flexibiliteit qua inzetbaarheid. Vila Octet biedt 24 uurs begeleiding dat betekent dat je naast je uren door de week ook met regelmaat een slaap- of weekenddienst werkt.

 

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een hecht, gezellig team van gedreven collega’s.
 • Een jaarcontract bij WoondroomZorg B.V voor 24-28 uur per week met de intentie om het contract te verlengen als de samenwerking bevalt.-
 • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen € 1.809 - € 2.555 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering, fietsplan).
 • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling, verantwoordelijkheid en eigen regie.
 • Een stijlvolle nieuwe werklocatie.
   

Wil je reageren als woonbegeleider bij Villa Octet?

Lijkt het jou leuk om bij Villa Octet aan de slag te gaan? Mail je motivatiebrief en cv naar WoondroomZorg. Als we enthousiast zijn over je brief, leren we je graag op korte termijn kennen.

Meer weten? Jos (coördinator) vertelt je graag meer over de functie en het werken bij Villa Octet (telefoon 06-2819 1081).

 

Vorig artikel Woonbegeleider - De 8 Sprong in Zandvoort
Volgend artikel Persoonlijk begeleider - Aunders in Bunschoten
Printen
556