X

Actueel

Woonbegeleider de Appelschout in Nuenen

Woonbegeleider 8-12 uur, WDZ/AS/2244

Stichting De Appelschout is een nieuw kleinschalig ouderinitiatief in Nuenen. Dit initiatief is begin 2020 gestart en er kunnen 4 bewoners wonen.
De bewoners hebben allen een verstandelijke beperking en aanverwante problematieken, zoals bijvoorbeeld autisme. Ze wonen in een ruim woonhuis, waar ze allemaal hun eigen zit-/slaapkamer hebben. Daarnaast is er gemeenschappelijke ruimte voor gezamenlijke zorg. Voor een groot gedeelte functioneren de bewoners zelfstandig. De zorg wordt gefinancierd vanuit PGB’s. De ouders/vertegenwoordigers hebben de regie in samenwerking met WoondroomZorg.

 

Voor De Appelschout zoeken wij een zelfstandige woonbegeleider die het kleine team van de Appelschout voor 8-12 uur per week (verdeeld over 3-4 diensten) wil komen versterken.
 

Wat ga je doen?

Als woonbegeleider draag je samen met je collega’s zorg voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners van de Appelschout. Het persoonlijk contact met de bewoners is een centraal onderdeel. Je ondersteunt, stuurt (bij) en begeleidt onze bewoners in hun activiteiten en dagprogramma. Je vindt het een uitdaging om iedere bewoner op zijn/haar eigen unieke wijze te stimuleren, motiveren en/of te begeleiden in hun sociale en emotionele ontwikkeling. Je verstaat de kunst om te begeleiden ’met de handen op de rug’, maar ziet het ook als het de bewoner zelf niet lukt en op die momenten help je met evenveel plezier. Je hebt ook oog voor de bewoners als groep en de groepsdynamica.
Van jou als collega vragen we een flinke dosis enthousiasme en creativiteit om iedere bewoner tot zijn recht te laten komen en een veilige en gelukkige thuisbasis te geven. Daar staat tegenover dat er veel ruimte is om zelf invulling te geven aan de functie. Eigen regie, eigenaarschap en verantwoordelijkheid wordt door ons gestimuleerd. Bij de Appelschout kom je in een hecht, gemotiveerd en gezellig team terecht.

 

Wat heb je nodig?

  • MBO-niveau en relevante opleiding in zorg en welzijn of je bent bezig met een studie social work (HBO) .
  • Ervaring, (of bereidheid tot het leren) in het werken met de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking
  • Een flexibele werkhouding.
  • In staat om samen te werken met collega’s en mantelzorgers, zonder het belang van de bewoner en/of de bewonersgroep uit het oog te verliezen.
  • Flexibiliteit qua inzetbaarheid.
  • Bereidheid om in het weekend te werken (Met name de avonduren)

 

Wat bieden wij jou?

  • Een jaarcontract bij WoondroomZorg voor 8-12 uur per week. Bij afloop van je contract is het onze intentie om je contract te verlengen.
  • Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen € 2.025 - € 2.717 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring. Bij goed functioneren is het onze intentie je contract te verlengen.
  • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering)
  • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling.

 

Wil je reageren als woonbegeleider bij de Appelschout?
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Mail je motivatiebrief en cv voor naar sollicitatie@oondroomZorg.nl

Meer weten? Chantal (coördinator ) vertelt je graag meer over de functie (telefoon 06-12540578)

 

Als we enthousiast zijn over je brief, nodigen we je graag op korte termijn uit voor een kennismaking.

Vorig artikel Persoonlijk begeleider Stichting CarMar in Volendam
Volgend artikel Coördinator Grasboom Utrecht De Roos
Printen
804