X

Actueel

WoondroomZorg
/ Categorieën: Zeeuws Lef, Ouderinitiatieven

Werken voor Zeeuws Lef - Middelburg

In een rustig appartementencomplex voor 55 plussers is ruimte gemaakt voor kleinschalig woonproject voor 8 volwassen bewoners met autisme. Het doel is voor hen een situatie te creëren, waarin  zij de gelegenheid krijgen om een zo zelfstandig mogelijk  leven op te bouwen. De begeleiding zal zich voornamelijk richten op het bieden van structuur, duidelijkheid en veiligheid.  Hiervoor maakt de begeleiding samen met de bewoner en ouders een zorgplan.
Iedere bewoner heeft een eigen appartement daarnaast is er een gezellige zorgwoning van waaruit de begeleiding gegeven wordt en de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen ondernemen.

Bij Zeeuws Lef wordt zorg op maat gegeven: “Steun waar nodig; loslaten waar kan”. Naast de professionele ondersteuning is de betrokkenheid van de ouders van groot belang. Zij dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid.

De bewoners

Bij Zeeuws Lef wonen 8 unieke volwassenen (tussen de 18 en 35 jaar) met autisme en een normale intelligentie.

Het team

Een positief ingesteld team van 8 begeleiders zetten hun schouders onder de dagelijkse begeleiding op maat. Coördinator Ellen Maris zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. 

Zeeuws Lef

Midden in de samenleving en toch veilig. Een mooie werkplek waar je 8 bewoners mag begeleiden en ondersteunen op hun weg naar zelfstandigheid.
Printen
1345