X

Actueel

Tanja Legemaat
/ Categorieën: Vacatures

Persoonlijk begeleider - Samendracht in Drachten

2106/WDZ/SD _ 16-24 uur per week

Voor Samendracht in Drachten zoeken we een zelfstandige persoonlijk begeleider met hart en oog voor onze volwassenen bewoners met autisme. Heb je ervaring in het werken met deze doelgroep en is het jouw talent en passie om voor hen een veilige, stimulerende en gestructureerde leefomgeving te creëren? We leren je bij Samendracht graag kennen om te zien of we bij elkaar passen!

Samendracht is in het Friese Drachten gevestigd. Hier hebben 14 bewoners met autisme (leeftijd 25 tot 45) en een normale tot hoge intelligentie een plek gevonden. Zij bewonen allen hun eigen appartement en krijgen daar individuele begeleiding. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ruimte waar gezamenlijke activiteiten plaatsvinden. Met een team van (woon)begeleiders zorgen we voor de dagelijkse begeleiding op maat. Overleg met ouders is hierin essentieel; ouders zijn blijvend betrokken bij de zorg van hun zoon of dochter en de gang zaken binnen het ouderinitiatief.
WoondroomZorg is samenwerkingspartner van ouderinitiatieven door heel Nederland. Onze medewerkers leveren de zorg en begeleiding, waarbij eigen regie centraal staat.

Voor Samendracht zoeken we een zelfstandige persoonlijk begeleider voor 16-24 uur per week met relativeringsvermogen, humor en goede communicatievaardigheden.

 

Wat ga je doen?

Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding van de bewoners. Een aantal bewoners geef je individuele begeleiding op maat. We zijn op zoek naar iemand die aanvoelt wat een ander nodig heeft, durft te handelen en motiverend is.
Je weet de bewoners te stimuleren om nieuwe en/of andere invulling te geven aan het dagelijks leven of te koesteren wat werkt voor hen. Hierbij blijf je continu kijken naar wat passend is voor de bewoner; geef hen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en voeg daaraan gedoseerd kennis toe zodat je de bewoner kan laten groeien met ondersteuning van jou. Ook in deze tijd ben je creatief in het vinden van nieuwe mogelijkheden om de juiste begeleiding te geven en de bewoner de veiligheid, stimulans en structuur biedt waar hij/zij behoefte aan heeft.
Het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid wordt in deze functie zeer gewaardeerd. Er is volop ruimte om je eigen (professionele) invulling aan de functie te geven. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor overleg, persoonlijke ontwikkeling en samenwerking.
 

Wat heb je nodig?

  • HBO-niveau met opleiding in zorg (bijvoorbeeld HBO SPH, MWD of toegepaste psychologie).
  • Kennis van autisme en ervaring in het werken met volwassenen met autisme met normale of hoge intelligentie.
  • Flexibiliteit, rust, humor, relativeringsvermogen
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Bereidheid tot het doen van avond- en weekenddiensten (bij toerbeurt werken in de avonduren en weekend hoort bij je functie).

Wat bieden wij jou?

  • Werken in een bevlogen, hartelijk team van deskundige collega’s.
  • Een jaarcontract bij WoondroomZorg B.V voor 16-24 uur per week met de intentie om het contract te verlengen als je goed bij ons past.
  • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen € 2.008 - € 2.972 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
  • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering, fietsregeling).
  • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling, korte lijnen, verantwoordelijkheid.

Wil je reageren als persoonlijk begeleider bij Samendracht?

Herken jij jezelf in de persoonlijke begeleider die we zoeken? Schrijf een heldere motivatiebrief en stuur deze samen met je cv naar WoondroomZorg. Je reactie ontvangen we graag voor 30 januari 2021


Als we enthousiast zijn over je brief nodigen we je op korte termijn uit voor een eerste kennismaking.

 

Vorig artikel Woonbegeleider - Villa Octet in Nieuw Vennep (tijdelijk & per direct)
Volgend artikel Woonbegeleider (zwangerschapsvervanging) - Eigen Woonplek in Groningen
Printen
144