X

Actueel

Persoonlijk begeleider Grasboom Amersfoort

Persoonlijk begeleider, uren in overleg, WDZ/GBA/22-30

Grasboom Amersfoort is een ouderinitiatief voor 15 twintigers en dertigers met autisme met een normale intelligentie. Ze wonen op zichzelf in een eigen appartement, al dan niet met een geliefde viervoeter. Het is een veilige omgeving, met begeleiding in de buurt én een professioneel vangnet om zich heen.
Sinds december 2015 wonen zij in het appartementencomplex ‘Het Vogelnest’ aan de Wiekslag in Amersfoort. Bij de bouw is rekening gehouden met deze doelgroep, de gemeenschappelijke ruimte is centraal gelegen waardoor bewoners heel laagdrempelig contact kunnen zoeken en de begeleiding met één oogopslag kan opmerken hoe het met een bewoner gaat.
De begeleiding van de bewoner richt zich op een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Naast zelfredzaamheid, is het versterken van het netwerk en participatie een belangrijke pijler. Binnen het woonproject is dit mogelijk in de gezamenlijke ruimte, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar gemeenschappelijke activiteiten plaatsvinden, zoals kooktrainingen, spel, bewonersvergaderingen en filmavonden. Omdat het woonproject in een gewone woonwijk ligt, leren bewoners ook wat het betekent om buren te hebben: rekening houden met elkaar en voor jezelf opkomen. Wil je meer weten over de locatie en de bewoners? Kijk op https://grasboomamersfoort.nl

Grasboom Amersfoort is een ouderinitiatief. Dit betekent dat ouders nauw betrokken zijn en blijven bij de zorg en begeleiding van hun zoon/dochter. Samenwerking en communicatie met ouders is essentieel in je werk.
WoondroomZorg is samenwerkingspartner van ouderinitiatieven door heel Nederland en wordt je werkgever. Onze medewerkers leveren de zorg en begeleiding, waarbij eigen regie, verantwoordelijkheid en begeleiding vanuit gelijkwaardigheid centraal staat.

Voor Grasboom Amersfoort zoeken we een gedreven en opbouwende persoonlijk begeleider met een sterk invoelend vermogen voor 16-24 uur per week (uren worden in overleg bepaald).

Wat ga je doen?
Als persoonlijk begeleider ben je naast de dagelijkse zorg en begeleiding van de gehele bewonersgroep verantwoordelijk voor de individuele begeleiding van 2-4 bewoners. Je bent iemand die in gesprek gaat over wat een ander nodig heeft en kijkt naar wat je voor de bewoner kan betekenen en daarop aansluit, ondersteuning biedt en durft te handelen. Je hebt een sterk invoelend vermogen en kent de kneepjes van het “begeleidersvak”. Tot slot heb je een passie voor het werken met volwassenen met autisme. Je weet de bewoners te stimuleren vanuit hun eigen motivatie. Hierbij blijf je continu kijken naar wat passend is voor de bewoner; geeft hem/haar de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en voegt daaraan gedoseerd kennis toe zodat je de bewoner kan laten groeien met ondersteuning van jou. Je bent creatief en ervaren in het vinden van mogelijkheden om de juiste ondersteuning te geven en de bewoner de veiligheid, duidelijkheid, structuur en stimulans te bieden waar hij/zij behoefte aan heeft.
Daarnaast ga je ook met de bewoners als groep aan de slag, je hebt hierbij oog voor de groepsdynamica.
Het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid is in deze functie zeer belangrijk. Je bent creatief in het zoeken naar passende oplossingen, hebt reflectie op je eigen handelen en kan omgaan met feedback. Er is volop ruimte om je eigen (professionele) invulling aan de functie te geven. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor overleg, delen van kennis, persoonlijke ontwikkeling en intercollegiale samenwerking.

 

Wat heb je nodig?

 • HBO werk- en denkniveau met een passende opleiding in zorg en welzijn.
 • Kennis van autisme, ervaring in het werken met volwassenen met autisme en een normaal tot hoge intelligentie of bereidheid om je hier in te laten bijscholen.
 • Ervaring in het zelfstandig opstellen van begeleidingsplannen.
 • Flexibiliteit, pro actief, stevig in je schoenen staan, humor, relativeringsvermogen
 • Een instelling waarbij de bewoner centraal staat
 • Sterke communicatieve vaardigheden (schriftelijk en verbaal)
 • Bereidheid tot het doen van avond-, weekend- en bereikbaarheidsdiensten (bij toerbeurt werken in de avonduren en weekend hoort bij je functie).
 • Enige liefde voor honden en/of katten (in ieder geval geen allergie/aversie, want je komt bij bewoners thuis en sommigen hebben een huisdier).

 

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een nieuw team van deskundige collega’s.
 • Een jaarcontract bij WoondroomZorg B.V (uren in overleg tussen 16-24 uur). Bij goed functioneren is het onze intentie om het contract te verlengen.
 • Salariëring volgens de CAO VVT (Thuiszorg). Bij een fulltime dienstverband ligt je salaris tussen €2.268,- - €3.159,- bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring.
 • Een mooi pakket aan (secundaire) arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT (o.a. eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, collectieve ziektekostenverzekering).
 • Werken in een organisatie met korte lijnen.
 • Ruimte en vrijheid voor je eigen ontwikkeling, eigen regie.

 

Wil je reageren als persoonlijk begeleider bij Grasboom Amersfoort?
Herken jij jezelf in de invoelende en positief ingestelde persoonlijk begeleider die we zoeken en wil je onderdeel worden van het nieuw gevormde team? Laat ons weten waarom je bij ons past. Stuur je motivatiebrief samen met je cv naar WoondroomZorg (sollicitatie@woondroomzorg.nl). Je reactie ontvangen we graag zo spoedig mogelijk.
Meer weten? Inge vertelt je graag meer over de functie en werken bij Grasboom Amersfoort. Telefoon 06-1323 4728 of neem een kijkje op de website van Grasboom Amersfoort (www.grasboomamersfoort.nl).

 

Als we enthousiast zijn over je brief nodigen we je graag op korte termijn uit voor een kennismaking. Bij de sollicitatieprocedure zijn ook de ouders en bewoners betrokken.

Vorig artikel Woonbegeleider ouderinitatief Grasboom Amersfoort
Volgend artikel Persoonlijk begeleider stichting Wonen met Zorg en Ondersteuning in Middelburg
Printen
1309