X

Actueel

Ouderinitiatief Busehoek te Renkum zoekt twee nieuwe bewoners!

WORD JIJ ONZE NIEUWE BEWONER?

De Busehoek ligt midden in het groene dorp Renkum tussen de Rijn en de Veluwezoom. We zijn als ouderinitiatief na 13 jaar niet meer weg te denken uit Renkum. We willen voor elkaar en onze omgeving een warm en gastvrij huis zijn. Als bewoners vormen we een divers en hecht gezelschap in de leeftijd van 35 tot 60 jaar. Vrijwel allemaal hebben we onze wortels in de regio Midden-Gelderland. We leven in twee gezinsgroepen van 6 à 7 personen. We eten samen en gaan samen naar sport, maar ieder heeft ook zo zijn eigen activiteiten buitenshuis. Je appartement biedt voldoende ruimte om je ook te kunnen terugtrekken. We wonen op loopafstand van de winkels en doen zo veel mogelijk onze eigen boodschappen en koken met elkaar. Overdag hebben we elders ons eigen werk op de dagbesteding. Verder staan we met allerlei activiteiten en ons contact met familie en vrienden midden in de samenleving. Hiermee komt, mede door de begeleiding en zorg in De Busehoek, ieder van ons met zijn (meervoudige) beperking tot zijn recht.

 

Wat bieden wij:

 • Een modern gebouw met ruime appartementen van 45 vierkante meter met een aparte woon-, slaap- en badkamer, eventueel aan te passen voor rolstoelgebruik. Een lift is aanwezig.
 • Gemeenschappelijke huiskamers waar bewoners met elkaar kunnen verblijven en eten.
 • Een professioneel en enthousiast team van medewerkers die de bewoners begeleiden en
 • 24-uurs zorg bieden.

 

Voor de twee open woonplekken in de Busehoek zoeken we naar een goede klik tussen de huidige 11 bewoners en twee enthousiaste nieuwe bewoners. Daarbij denken we aan het volgende profiel:

 • Leeftijd tussen de 21 en 50 jaar
 • Een passende (ZZP 03 t/m 05) -VG-indicatie en het daarbij behorende PGB of de bereidheid een PGB aan te vragen
 • Mensen met meervoudige en zintuigelijke beperkingen zijn welkom mits dit niet een te grote druk legt op de geleverde groepszorg in De Busehoek
 • Kunnen functioneren in een groep
 • Gedragsproblematiek mag de sociale en fysieke veiligheid van bewoners niet in de weg staan
 • Meerdere dagen dagbesteding of werk buitenshuis
 • Een betrokken achterban die bereid is zich actief in te zetten voor en in De Busehoek

 

De Busehoek is een coöperatie met een onafhankelijk bestuur. De 13 bewoners zijn lid van de coöperatie en worden vertegenwoordigd door hun ouders, verwanten of bewindvoerders. De leden beslissen over het beleid van de coöperatie. Sinds 2014 werken wij samen met WoonDroomZorg die met een team van 11 personen de zorg en ondersteuning verleent. Deze zorg en ondersteuning wordt gefinancierd vanuit het persoonsgebonden budget (PGB) van de bewoners.

 

Heb je als ouder en/of wettelijk vertegenwoordiger van een zoon of dochter dan wel familielid met een verstandelijke beperking interesse in het wonen in de Busehoek, wil je reageren of meer informatie, zie onze website www.debusehoek.nl. Of neemt contact op met Henk Weckseler, bestuurslid zorg (0657446380) of via e-mail info@debusehoek.nl.

Vorig artikel Persoonlijk begeleider - Villa Oigenwois in Lutjebroek
Volgend artikel Coördinator/persoonlijk begeleider woongroep Home Alone in Amsterdam
Printen
1567