X

Actueel

WoondroomZorg
/ Categorieën: Actueel, Nieuws

Niet nog eens tussen wal en schip

Verzoek gezamenlijke behandeling Toegang GGZ-WLZ en Beschermd Wonen WMO

Ouderinitiatieven vragen de Tweede Kamer om de onderwerpen Toegang GGZ–WLZ en Beschermd Wonen WMO in samenhang te bespreken.

Op dit moment vallen mensen met een psychische aandoening, zoals autisme, die gespecialiseerde 24-uurszorg nodig hebben, onder de WMO (beschermd wonen). Dat blijkt in de praktijk vaak niet passend. Toegang voor deze groep met een veelal levenslange zorgvraag tot de Wet Langdurige Zorg lijkt beter voor deze mensen. De Tweede Kamer spreekt daar binnenkort over met de Staatssecretaris. Er zijn twee vergaderingen gepland, één over de WMO en één over de toegang tot de WLZ.

Vertegenwoordigers van ouderinitiatieven en pgb-houders hebben vandaag de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid gevraagd om niet de WMO en de toegang tot de WLZ voor mensen met een psychische aandoening in twee aparte vergaderingen te bespreken, maar dat in één vergadering te doen. Behandeling in twee vergaderingen, zoals nu gepland, zou ertoe kunnen leiden dat deze kwetsbare groep opnieuw tussen wal en schip valt. Net zoals eerder gebeurde bij de transitie van AWBZ naar WMO.

Vorig artikel Wat maakt werken bij WoondroomZorg uniek?
Volgend artikel Ouderinitiatieven erg gewaardeerd, maar staan onder druk
Printen
5531